Alla boendes i Kallax är med i Kallax intresseförening. Föreningen arrangerar aktiviteter för byborna i första hand samt bidrar till byns utveckling.

Styrelsen består 2023 av:


Ordförande: Erik Larsson
Erik har varit aktiv i styrelsen sedan 2015 och varit ordförande de senaste åren. Erik flyttade till byn 2011 när han byggde hus där och var väldigt aktiv så Kallax fick bredband via Lunet. Erik gillar ideer och utveckling så tveka inte att stoppa honom eller hör av er om ni vill hitta på nånting för Kallax.

Ledamot: Sandra Johansson
Sandra är Aleflickan med stort hjärta som inte tvekar att engagera sig och hjälpa till. Sandra har varit mycket i Kallax under sin uppväxt och skaffade eget hus där för några år sen. Som småbarnsmamma gillar även Sandra att arrangera och se till så barnen får det ännu roligare i byn. Även hon är väldigt aktiv i Barnens Halloween fest och såg till så den traditionella Brännbollskampen mellan nedre och över byn återuppstod. Sandra gillar när det händer saker i byn så tveka inte att diskutera idéer ni har med henne.

Vice ordförande: Anita Byström
Anita tvekar inte att vara engagerad i mycket. Hon är även ordförande i Kallax Halvöns Samfällighet.


Sekreterare: Stina Lövdahl Stina är rånebon som byggde hus i Kallax 2015 och trivs bra flytandes på vatten i familjens pool eller båt i Luleå skärgård. Hon är Kallax egen Roy Fares dvs extremt duktigt att baka. Som småbarnsmamma brinner Stina för att barnen ska få det kul i Kallax och anordnar bland annat en mycket uppskattad Halloweenfest. Vill ni hitta på något kul för barnen i kallax? Prata med Stina och hon kan tipsa om hur ni ska göra.


Kassör: Eva-Britt Landelius
Eva-Britt har bott i byn en stor del av sitt liv och har tidigare varit kassör i bygdegårdsföreningen. Tillsammans med sin make Anders hjälper hon även till i byns symakeri. Vill ni hitta på nånting i byn kolla med Eva-Britt så kan hon undersöka om intresseföreningen kan bidra på något sätt.

Suppleanter: Marie Boman, Mats Holmquist och Viktor Eriksson

Länk till:
Protokoll 2023
Protokoll 2022
Prototokoll 2021
Protokoll 2020
Protokoll 2019
Årsmötesprotokoll
Aktuella Stadgar