Alla boendes i Kallax är med i Kallax intresseförening. Föreningen arrangerar aktiviteter för byborna i första hand samt bidrar till byns utveckling.

Styrelsen består 2021 av:

Ordförande: Erik Larsson
Erik har varit aktiv i styrelsen sedan 2015 och varit ordförande de senaste åren. Erik flyttade till byn 2011 när han byggde hus där och var väldigt aktiv så Kallax fick bredband via Lunet. Erik gillar ideer och utveckling så tveka inte att stoppa honom eller hör av er om ni vill hitta på nånting för Kallax.

Vice ordförande: Sandra Johansson
Sandra är Aleflickan med stort hjärta som inte tvekar att engagera sig och hjälpa till. Sandra har varit mycket i Kallax under sin uppväxt och skaffade eget hus där för några år sen. Som småbarnsmamma gillar även Sandra att arrangera och se till så barnen får det ännu roligare i byn. Även hon är väldigt aktiv i Barnens Halloween fest och såg till så den traditionella Brännbollskampen mellan nedre och över byn återuppstod. Sandra gillar när det händer saker i byn så tveka inte att diskutera idéer ni har med henne.

Sekreterare: Stina LövdahlStina är rånebon som byggde hus i Kallax 2015 och trivs bra flytandes på vatten i familjens pool eller båt i Luleå skärgård. Hon är Kallax egen Roy Fares dvs extremt duktigt att baka. Som småbarnsmamma brinner Stina för att barnen ska få det kul i Kallax och anordnar bland annat en mycket uppskattad Halloweenfest. Vill ni hitta på något kul för barnen i kallax? Prata med Stina och hon kan tipsa om hur ni ska göra.

Kassör: Kristin Grimståhl
Kristin har bott i byn en stor del av sitt liv och har varit kassör i intresseföreninge de senaste 6 åren. Dessförinnan var hon sekreterare i sju år. Tillsammans med sin make Tommy bor hon i hus med ett växthus o gammal ladgård på tomten. Som pensionerad idrottslärare anordnar hon gärna skidlopp för barn. Kristin är en passionerad organisatör och är den stora orsaken till att Kallax Byadag blivit en sån stor succé. Vill ni hitta på nånting i byn kolla med Kristin så kan hon undersöka om intresseföreningen kan bidra på något sätt.

Ledamot: Anita Byström
Anita tvekar inte att vara engagerad i mycket. Hon är även ordförande i Kallax Halvöns Samfällighet.

Suppleanter: Ulrika Beritsdotter och Jerry Pasovaara

Länk till:
Protokoll 2022
Prototokoll 2021
Protokoll 2020
Protokoll 2019
Årsmötesprotokoll
Aktuella Stadgar